att göra

Vad händer under dagen den 16 september?

Passa på att besöka våra öppna företag under dagen och knyt nya kontakter. Du tar dig enkelt fram med vår kostnadsfria buss som går i en slinga runt Åtvidaberg.
Här nedan kan du se vad som händer mer under dagen. Listan kommer att fyllas på med aktiviteter så kom gärna tillbaka!

Vi hälsar allmänhet och företagare varmt välkomna!

öppet hus på företagen

Själva huvudattraktionen denna dag utgörs av att 60 företag slår upp portarna för allmänheten. Guidade turer och aktiviteter startar på företagen klockan 09.00 och pågår fram till 16.00. På kartan ser du vilka företag som har öppet.

Företagsmässa

I år kommer det förutom öppet hus på företagen att finnas en företagsmässa på Facetten företagspark (entré 2, Suckarnas bro). Där finns de företag som inte har Öppet hus i sina egna lokaler. En del företag kommer också att ha både Öppet hus och monter på mässan.

miniseminarier

I stora konferensrummet i Facetten Företagspark hålls det seminarier som är öppna för alla, varmt välkommen!

Tider för miniseminarierna:

10.00 Styrelseakademien
När du vill växa – ta styrelsevägen!
Vi berättar varför och svarar gärna på dina frågor.
Maria Floxner verksamhetsansvarig StyrelseAkademien Östsverige
Lena Lyckenvik
Lena har lång erfarenhet som företagsledare för små och medelstora bolag, från bolag i tidiga faser, start-up-bolag samt från börskoncerner.  
Hon har också mer än 10 år erfarenhet av styrelsearbete, både som ledamot och ordförande.
Lena är också ackrediterad lärare i StyrelseAkademiens styrelseutbildning Rätt Fokus i styrelsearbetet.

10.30 Hälsofabriken
 ”Jag är för gammal för att träna??”
Styrketräning för äldre

11.00 Åtvidabergs kommun
En förskola i förändring
Den kommunala förskolans profiler och det första steget i det livslånga lärandet

lunchseminarium

Lunchseminarium i stora konferensrummet på Facetten Företagspark kl 11.30
 

gratis bussar

Du tar dig enkelt runt med vår gratisbuss som går i en slinga runt Åtvidaberg. Du kliver på och av precis var du vill! Busslingan kommer att vara utmärkt på kartan där du också kan se var hållplatserna finns.

infocenter

I vårt Infocenter som är beläget i Facetten företagspark kan du koppla upp dig med gratis Wi-Fi, köpa fika och lättare lunch samt mingla med andra besökare och företagare.
Här kommer också Näringslivscentrum att finnas hela dagen för att svara på frågor och hjälpa dig med information.  Öppet mellan 9.00 - 16.00.

Åtvidabergs kommun visar upp sina verksamheter

Möt Åtvidabergs Kommun på mässan i Företagspark Facetten!

Vill du jobba på en arbetsplats där du får vara med att skapa ett samhälle? Där du får möta individer och se dem växa eller får jobba för att vardagen ska bli så smidig som möjligt för andra.
Hos oss på Åtvidabergs kommun så lär vi barn att läsa, hjälper äldre i sina hem, sköter gator och vägar och mycket mer. Vi har massor av arbetsuppgifter som passar de flesta. Vi söker dig som är modig och vågar testa nya vägar och arbetssätt och som vill ha ett jobb som är meningsfullt. Vi tycker det är viktigt att ta vara på våra medarbetares kompetens och att medarbetarna får växa i sin yrkesroll. Kom till vår monter i mässhallen så får vi beskriva våra verksamheter och varför de är spännande att jobba hos oss!
 
Miljökontoret visar klimatförändringar med geodom
Miljökontoret kommer i samarbete med SMHI och Länsstyrelsen att ha visningar i en geodom om klimatförändringar och hur vi kan anpassa oss till dem nu och i framtiden. Visningar kommer att hållas för skolelever och näringslivet. 
 
Öppet hus i Framtidens bibliotek
Välkommen att kika in i den nya bibliotekslokalen på Gamla Torget. Det kommer hållas visningar av lokalen och finnas bokbytarbord

ITSAM presenterar bredbandsutbyggnaden 
ITSAM finns på plats i mässhallen och presenterar kommunens satsning på bredbandsutbyggnaden
 

Turistbyrån

Turistbyrån håller öppet hela dagen.


 

Varmt välkommen till Åtvidaberg!